Изберете страница

В нашия баскетбол няма по-голяма атракция от треньора Константин (Тити) Папазов. За Тити казват, че е и луд, и клоун, и скандалджия. Че е специалист по психоатака и генератор на налудничави мечти, които превръща в реалност. Че е добряк, наивник и щастливо овчарче… Името му е популярно дори и сред онези, които, никога не са се интересували от спорт. Четете това старо интервю на вестник „Уикенд“:

– Тити, гледахме ви по телевизията в „Забранена любов“. Откъде този актьорски талант?

– Не може да се каже, че 4-минутното ми присъствие във филма е талант. Изявата ми в „Забранена любов“ беше решение на сценаристите. Казаха ми, че още когато са писали сценария, са мислели аз да изиграя тази роля. В началото отказвах, но после се съгласих да участвам. За един снимачен ден се справихме с всичко.Titi Papazov 02

– Във „Великолепната шесторка“ бяхте и певец. Кое ви е по-лесно – да пеете или да сте актьор?

– Да съм актьор, е по-лесно. Добре изиграх ролята, доколкото ми позволяват възможностите. Лош певец съм. Много слаб! Във „Великолепната шесторка“ никой не търсеше изява на певчески таланти. Търсеше се формат, който да е интересен, за да има предаването успех в каузата за подпомагане на децата в тежко положение. .

– Пред Сашо Диков казахте, че догодина ще кандидатствате във ВИТИЗ. Действително ли имате такива намерения?

– Е, не. Аз се забавлявам със Сашо Диков. Ням&м такива намерения, разбира се. Няма и смисъл. Липсват ми и амбиции, и свободно време.Titi Papazov 03

– Лесно ли снимате? Много дубли ли правите?

– Предупредих ги в „Забранена любов“ още с отиването си, че повече от три дубъла на сцена няма да правя. Снимал съм се във филм още на 13 години и сега не се притеснявам да заставам пред камера.

– Когато като дете снимахте сериала „Неочаквана ваканция“, по-лесно ли ви беше, отколкото в „Забранена любов“?

– В „Забранена любов“ ролята ми е много кратка. Тя е нещо съвсем елементарно за мен.Titi Papazov 06

– В „Неочаквана ваканция“ лесно ли си партнирахте с актрисата Живка Маркова? Тя беше хубава, а вие си лягахте с нея като майка със син. Разтреперваше ли ви това съприкосновение до женското тяло?

– Само веднъж съм си лягал с нея във филма. Учех в шести клас тогава, факт е, че Живка Маркова беше хубава жена и всички я харесваха и ухажваха. Бях на 13 години, във времето на комунизма, когато всички бяхме тотално задръстени. Живка ми беше интересна, но не съм гледал на нея като на жена, с която лягам да правя секс.

– Ексцентричността и невъздържаността си от кого сте наследили? Дразни ли ви това, че ви вкарват редовно в рубриката „Лудите на стадиона“?

– Родителите ми не са ексцентрични и невъздържани. Аз съм просто свободен човек, който не се притеснява от нищо. Не ме интересува, какво пишат в медиите за мен.

– Вашата нервност край игрището я сравняват с тази на Вили Вуцов. Познавате ли се двамата?

– Отлично се познаваме. Много добри приятели сме. Приличаме си, защото и двамата сме емоционални. Не ме притеснява, когато казват, че съм луд. Не съм луд. Много хора могат да завиждат за живота ми. Това в крайна сметка си е техен проблем.Titi Papazov 05

– Как релаксирате? С какво се успокоява Тити Папазов?

– Не съм неспокоен, за да трябва да се успокоявам. Релаксирам вкъщи със семейството си и с баскетболни мачове.

– Съпругата ви Марги Петрова какво хареса у вас, че ви взе за свой мъж?

– Нея трябва да попитате. Аз успях да я сваля с нахалство. Отидох да я видя и й казах, че като се върна след няколко месеца от командировка в чужбина, ще бъдем заедно. Нямаше мърдане.

– Защо се бракувахте на игрището? Чия беше идеята?

– Идеята беше на моя учител Тони Божанков. Бях категоричен, че не искам да се женя, но накрая взех и отстъпих.

– У вас кой е главата на семейството?

– Децата ми.

– А как се решихте да осиновите дете?

– Емоционално решение, продиктувано от една статия във вестник.Titi Papazov 04

– Осиновеното ви дете свикна ли с вас?

– Да. Живее при нас от 15 месеца. (Както казахме интервюто е старо и към тези 15 месеца трябва да добавим още 15-16 години. – Бел. Ред.)