Изберете страница

Според българските традиции, подаръците за нов дом са предимно практични и със символично значение.

В миналото, когато за новодомците е било трудно да съберат покъщнина, роднините са им помагали, като са им предоставяли част от своето имущество.

Днес все още е разпространена практиката да се даряват полезни вещи за домакинството – качествени съдове, прибори, дребни уреди, текстил и други неща, които улесняват бита.

Освен това, според фолклорните традиции в новия дом задължително трябва да присъстват хляб, сол и мед. Те символизират съответно – устойчивост, благоденствие и здраве за обитателите. Затова често тези продукти се поднасят като пожелание за щастлив живот на собствениците.

Други разпространени символични подаръци, носещи късмет, са:

Персонализирани възглавници за диван. Те са страхотен начин да се добави индивидуалност към новия дом. Компанията Marks & Spencer предлага такива възглавници от кадифе с възможност за гравиране. Те изглеждат стилно, удобни са и ще напомнят на новите собственици за този специален момент.

Електрическа кафе машина Nespresso Vertuo. Това е страхотен подарък за двойката, който ще спести спорове и ще им позволи да си направят перфектно кафе в новия си дом. Минималистичният дизайн се вписва добре навсякъде. Машината е лесна за използване, прави различни видове кафета и е на достъпна цена.

Персонализирана картина на дома. Това е уникален подарък, който ще им напомня за момента, в който са се преместили. Фирми като “My Da Vinci” предлагат такива рисунки в различни стилове като акварел, маслени бои, оловни моливи и други. Картината може да бъде поставена на видно място в дневната или спалнята.

Тези са някои от най-добрите варианти за подаръци за нов дом. Всички те са полезни, със сантиментална стойност или просто красиви декоративни елементи. И в трите случая новите собственици ще се зарадват да ги използват и да ги направят част от новия си дом. Дайте и вие идеи ТУК!!

Вижте и ТОВА: Как Тити Папазов (известният женомразец) свалил жена си.